bis

bis

penguna bijak

penguna bijak

31 August 2012

SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN KE 55


Dalam sibuk kita menyambut hari kemerdekaan dalam bulan Syawal, ada pulak beberapa manusia yang tidak dapat menggunakan akal dengan betul kerana sibuk nak menukar Jalur Gemilang dengan bendera lain yang seiras bendera singapura dan indonesia.Siapakah dalang disebalik ini semua ?.. Memang tidak boleh diterima. Sudahla bendera yang ditunjuk seiras dengan bendera indonesia, monaco, singapore dan poland.

 
 Bendera Indonesia

 Bendera Monaco

Bendera Singapore

Bendera Poland

Apakah alasan yang boleh diterima kerana ingin menukar bendera ?. Adakah alasannya kerana Jalur Gemilang serupa dengan bendera Amerika ?. Namun bukan saja Amerika, Jalur Gemilang juga serupa dengan bendera Liberia.

Bendera U.S.A

Bendera Liberia

Di masa penciptaan Bendera Malaysia, kita boleh menerima mungkin secara kebetulan yang bendera kita menyamai bendera negara lain. Tetapi dizaman dunia semakin maju dan canggih serta maklumat dihujung jari adalah satu kebodohan dan kebanggangan kerana ingin mengubah bendera dengan bendera yang menyerupai bendera negara lain. Terus terang ini menunjukan seseorang yang ingin mengubah bendera Malaysia adalah seorang yang kemandulan idea kerana hanya tahu meniru bendera negara lain.

Adakah tangan ghaib yang mendalangi perkara ini ?.. Kalau tengok dari bendera, mesti ini usaha negara di belah selatan kerana negara tersebut mempunyai 'adik' dinegara kita. 

Jalur Gemilang tetap dihatiku

Untuk lanjut sila ke GERAKAN ANTI PKR

No comments:

Post a Comment