bis

bis

penguna bijak

penguna bijak

08 September 2014

ADAKAH NAJIB MAHU DIGELAR BAPA PEMANSUHAN ???.


Kita semua sedia maklum bahawa setiap Perdana Menteri yang sudah bersara akan diberi gelaran Bapa.

 
Tunku Abdul Rahman ''Bapa Kemerdekaan''

Tun Abdul Razak ''Bapa Pembangunan''

Tun Hussien Onn ''Bapa Perpaduan''

Tun Dr. Mahathir ''Bapa Permodenan''

Tun Abdullah ''Bapa Modal Insan''

Jadi Adakah Najib apabila bersara nanti akan digelar "Bapa Pemansuhan'' kerana kita tahu telah banyak akta yang telah dimansuhkan oleh beliau atas alasan permintaan rakyat.

Yang peliknya beberapa hari lepas Datuk Seri Shahidan Kassim menegaskan bahawa ahli akar umbi UMNO mahu kekalkan akta hasutan dan kembalikan I.S.A, begitu juga kenyataan Ketua Polis Negara bahawa beliau amat menerima sekiranya I.S.A dikembalikan. Yang meragukan, rakyat mana yang menjadi rujukan Najib untuk memansuhkan kesemua akta. Rakyat Malaysia yang menggundi BN atau Pakatan Rakyat ???.

Kerana selama ini hanya penyokong Pakatan Rakyat saja yang sibuk berdemo meminta kerajaan menghapuskan bermacam akta, supaya senang pemimpin mereka menghasut, memburukkan negara dan bermacam lagi 

Adakah Najib hanya mendengar laporan dari Pemandu yang dilantiknya saja dan juga menteri yang hanya pandai membodek tetapi tidak menggambil tahu kemahuan rakyat ??.

Jangan nanti Najib menyesal dikemudian hari ke atas tindakan yang diambilnya. Jadilah pemimpin yang bebenar mengambil tahu kemahuan dan masalah rakyat, bukan hanya sekadar memberi BR1M dan merasa selesa dengan keadaan tersebut. BR1M tidak menjamin rakyat menyokong BN, banyak lagi cara lain yang boleh dilakukan untuk mendapat kepercayaan dan sokongan rakyat yang memberi kemenangan kepada kerajaan Barisan Nasional dan UMNO.

No comments:

Post a Comment