bis

bis

penguna bijak

penguna bijak

13 March 2015

KENAPA MENTERI KDN SELALU BEGINI ??.


Kenapa sekarang nie Menteri KDN terlalu berlembut dengan pembangkang ??. Semenjak Hisammudin menjadi Menteri KDN dan sekarang disusuli Zahid, nampak sangat terlalu memberi keistimewaan kepada puak pembangkang. Kalau dulu Hisammudin terkenal dengan cium keris minta maaf, kini zahid semakin parah lagi.

Sewaktu pemilihan UMNO yang lepas bukan main lagi berapi ingin mempertahan Agama Islam yang berpaksikan ASWJ. Ingin menghapuskan syiah, ingin menangkap mat sabu keranan ada bukti mat sabu penggamal syiah, tetapi sampai sekarang tiada pun tindakan yang diambil terhadap mat sabu..

 Apatah lagi sewaktu beliau ke pulau pinang, bukan main lagi berpelukan dengan lim guang eng yang telah jelas terang terbukti yang guang eng itu musuh Islam dan Melayu. Kalau ingin berbaik pun takkan sampai nak berpeluk bagai. Kini zahid menawarkan pula PPS yang penubuhannya haram untuk diserapkan ke dalam RELA.

Aduhai,, kalau mereka betul mahu mengikut peraturan, sudah tentu dari awal lagi mereka ini semua sudah menyertai RELA. Kenapa mereka tidak mahu meyertai RELA dan menubuhkan pasukan sendiri, sudah tentulah mereka ada niat yang jahat. Kalau pun mereka bersetuju untuk diserapkan kedalam RELA, sudah pasti akan berlaku perkara yang buruk. Didalam PPS itu ada penjenayah, pasti berlaku pula perebutan kuasa ingin menjadi ketua didalam RELA nanti. Lagi memalukan puak KDN nanti.

Saya pernah memuji beliau di sini, namun kini rasanya pujian itu perlu ditarik semula..

Pelik pelik, mungkin kah memang itu sumpahan Menteri KDN, akan berlaku baik sangat dengan pembangkang.

No comments:

Post a Comment